Polster | Vedligeholdelse

Læder

Den læder vi anvender på Snedkergaarden til polstring, er fremstillet af de bedste og fineste råhuder. Læder er et naturprodukt, og det er derfor helt naturligt, at de påvirkninger, som læderhuden har pådraget sig i løbet af dyrets levetid, også findes som ”mærker” i det færdig forarbejdede møbellæder. Disse ”mærker”, som kan være rifter, ar, insektbid og rynker, er alle særpræg som er kendetegn for ægte læder, til forskel fra kunstlæder (plastic), hvor strukturen er regelmæssig.

Når Snedkergaarden modtager læderhuden er den forarbejdet. Forarbejdningen omfatter først og fremmest garvningen, hvor der skelnes mellem to metoder : Vegetabilsk garvning og Kromgarvning.

Vegetabilsk garvet læder, er en ren naturhud uden overfladebeskyttelse. Er sart og modtagelig for pletter, og vil forandre farve (patinere) ved lyspåvirkning, dvs. blive mørkere i brug.

Kromgarvet læder, er anilinfarvet som bevarer læderets oprindelige struktur, idet farvestoffet trænger ned i læderet og gennemfarver dette. Porrene i læderet forbliver dog åbne, men overfladen er rimeligt godt beskyttet mod ydre påvirkninger, og er mere lysægte end vegetabilsk garvet læder.

Vedligeholdelse af lædermøbler :
Udsæt ikke møblerne for direkte sollys eller varme.

Almindelig rengøring : Støv regelmæssigt af med en ren, blød klud. Ved lettere tilsmudsning aftørres med en ren, blød klud hårdt opvredet i destilleret vand.

Grundigere rengøring (kun hvis påkrævet) : Aftørring eller skånsom afgnidning af hele overfladen med en ren, blød klud opvredet i sæbevand ( fremstilles af ¼ dl sæbespåner til 1 liter kogt eller demineraliseret varmt vand). Lad afkøle til lunken og aftør hele møblet blidt og jævnt med en ren, blød, let opvredet klud. Efter tørring poleres med en ren, blød klud.

Spildt væske o.lign. fjernes straks. Efterfølgende behandling hvis nødvendigt, som ved Grundigere rengøring. Brug ikke støvsuger, da overfladen derved kan blive ridset.
Sulfonerede vaskemidler og opløsningsmidler må ikke anvendes.

 

Møbeltekstiler

Møbeltekstiler
Kunden er i centrum hos Snedkergaarden, derfor afhænger det af kundens ønske, hvilket møbel tekstil der skal anvendes på stolene. Mulighederne er mange og vi samarbejder med de førende producenter af møbeltekstiler. Der kan vælges mellem uld, bomuld, hør og syntetiske fibre, kontakt Deres møbelforhandler og forhør om mulighederne.

Vedligeholdelse:
Støvsuges ofte, helst hver uge.
Pletter fjernes omgående, brug en tør, ren fnugfri klud til at fjerne så meget som muligt af pletten.

Rens herefter ved skånsom gnidning med en ren fnugfri klud opvredet i vand der er tilsat sæbeopløsning (1 teskefuld opvaskemiddel til 1 liter lunkent vand). Tør fra plettens yderkant ind mod midten for at forhindre, at pletten bliver større.

Overfladen gnides efter med en ren, blød klud, hårdt opvredet i lunkent vand. Gnid altid forsigtigt for ikke at beskadige overfladen.

Særlige vanskelige pletter:
Pletter af mad, kosmetik, skosværte, drinks m.m.
Kontakt da møbelforhandler ved vanskelige pletter, og få vejledning til det aktuelle Møbeltekstil.